Кој е за вкусни и крцкави вафли, нека повели.

Подготовка
1. Апаратот за вафли најпрво го премачкуваме со маслиново масло, со силиконска четка, па го вклучуваме да ни се загрее.
2. Ги промешуваме сувите состојки во еден сад.
3. Ја додаваме киселата вода и соединуваме со лажица.
4. Ја ставаме целата смеса на плочата поклопуваме и чекаме некоја минута да ни се испече вафлата.

Забелешка
Чашата е од 250 мл или 1 cup.
Од оваа доза излегува една вафла, која мене ми е доволна за појадок. За поголеми количини зголемете си ја дозата.
Лажичката за пециво е од малите чајни лажички.

Кога нема да си подготвам хроно лепче вака се снаоѓам за појадок. Вафлава ја правам наутро, пред да излезам на работа, значи фоткава ја направив на изгрејсонце.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани