Прееекрасен почеток на денот....секое летно утро

Во чашата на нутрибулет го ставаме исчистеното парче лубеница од семките.
Миксаме 1-3 секунди.
Тука ги додаваме чиа семките, промешуваме и чашата ја затвораме со капакот.
Го оставаме во фрижидер 30 минути, за да семките набабрат.
Сервираме во чаша и консумираме.

До колку правите поголема количина , користете една резанка лубеница и 2 големи лажици чиа семки.
А за попладневно уживање додадете 30 мл ликер лимончело.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани