Jagoda @ 10:11 на Телешки стек (3)Само без сол да стои, бибер смее да има. Солта се додава пред спремање за да остане месото сочно :)
Ете да се повеќе...
Zarbi @ 09:49 на Телешки стек (3)Јагода, благодарам за коментарот и искуството што го сподели со нас. Следниот пат ќе пробам без сол и црн повеќе...
SLAVKA @ 08:07 на Касато торта со јајца (2)Јајцата класично матени се варат на пареа (сад о сад) или има некој друг начин? :)
SLAVKA @ 08:06 на Три Лече (4)Ова личи многу вкусно, сакам да го направам уште денес, ама немам млеко во прав, а и не сакам многу да го повеќе...
Jagoda @ 16:40 на Мини пици (3)од прилика колку парченца излегуваат од оваа доза?
благодарам
Jagoda @ 16:39 на Телешки стек (3)Прекрасно изгледа. Ми се пријаде :)
Имам чуено од месар дека кога се остава месо да преноќи во зачини, не треба повеќе...
Elli @ 13:56 на Мафини со кокос и чоколадо (2)малите цветчиња да истите се :)многу се мали за да се пече вака ама за декорација....
Bozica Jakimoska @ 13:22 на Сос од шампињони и пилешко (3)a ste probale li so site ovie sostojki samo namesto pavlaka da stavite ovco kiselo mleko i okolu 5 jajca i da se potpece vo rerna dodeka dobie crvenikava boja.Jas sum probala i prekrasno e
Tina Popovska @ 11:57 на Рафаело бомби (2)Mleko vo prav mozes da najdens na Bit pazar,potocno karsi pazarot ima edna prodavnoca za slatkarski proizvodi i ima se
toteto @ 11:02 на Сос од шампињони и пилешко (3)Мое омилено јадење, само што стекот е на цели парчиња и малце пропржен. А за сосот, се прави бешамел сос, се повеќе...
Коментари