Klara @ 18:33 на Кремаста пудинг баклава (25)Фала Мире. Одамна се спремав да ја правам и конечно и дојде моментот кога пречекував странци на ручек. За жал повеќе...
Klara @ 18:29 на Мариниран октопод (13)Само еднаш јадев домашно спреман октопод и си го сликав :) (секако не беше спреман од мене, но од вистински повеќе...
Klara @ 18:24 на Пита со смокви и урми (11)не лудувам баш за смокви, посебно не за урми, но ова прекрасно изгледа! а верувам дека и е така вкусно-одлично! повеќе...
albetina @ 10:53 на Чиабата (Ciabatta) (21)Pri preklopuvanjeto koristi poveke brasno, i kako sto veke pisa Lili so pomos na hartija ili krpa prefrli go vo pekacot. Znaci stavi poveke brasno na hartijata, isturi go testoto na nea, preklopi go повеќе...
liljanailieva @ 10:06 на Намаз или мајонез од лук (42)Ubavina... prv pat i jas Ludvig samo so tolcnik go pravev... poleka - poleka tolcam lukot i solta.. potoa otkako sum go stolcila lukot dodavam zejtinot i ocetot i pak prodolzuvam... pa mi pritekna so повеќе...
liljanailieva @ 10:03 на Намаз или мајонез од лук (42)nisto strasno... sekogas e novo koga prv pat se gleda i cita... veke sigurno znaes za nego... nie go obozavame... znam da go podelam na polovina, vo ednata polovina dodadam seckan magdanos повеќе...
LiliN @ 09:57 на Чиабата (Ciabatta) (21)Testoto preklopuvaj go na nabrasneta ili namastena hartija za pecenje, na nea ostavi go da stasa posleden pat, i zaedno so hartijata prefrli go vo pekacot. Za da ne ti se zguzva vo prefrlanjeto, повеќе...
liljanailieva @ 09:49 на Универзално тесто (26)sasho... se izvinivuam sto posle tolku vreme go gledam tvoeto prasanje... ovaa lazica mi e od Amerika.... navistina e super i ubavo se raboti so nea,
LiliN @ 09:40 на Како да направите путер дома (19)Edna nedela, maksimum 10 dena... Vsusnost, mene pavlakata mi bese so kratok rok a ne planirav takvi kolaci da pravam... Napraviv zatoa puter, koj go upotrebiv za 2 - 3 dena.
Коментари