Бадем колачиња
Прво се мати белката, се додаваат шеќерот, растопеното бело чоколадо, млекото, екстрактот, бадемите, бисквитите.
Убаво сето се изработува со рака.
Се нанесува смесата на даска за колачи и со помош на форма- калапче се вадат форми на бадем.
Се оставааат 1 час да се просушат на воздух, па се потопуваат во растопено чоколадо и се украсуваат со ливчиња бланширан бадем.

Бели бомбици
Прво се мати белката, се додаваат шеќерот, чоколадото бело, кората од портокал, сокот, бадемите, оревите и лешниците.
Убаво се изработува со рака.
Се формираат бомбици и се редат на послужавник.
Потоа се потопуваат во растопено бело чоколадо.
Се декорираат по желба.

Ова е мојот предлог за ситни колачи без кои Велигденската трпеза не може да се замисли.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани