
6
мар
2016
Тортици со мармалад
1. Белките се оддвојуваат од жолчките. Белките се матат со шеќерот на снег.
 2. На смесата со белки и шеќер се додаваат жолчките и се матат внимателно.
 3. Се додава брашното и кората од еден лимон и се промешува да се соедини.
 4. Смесата се става во тавичка со хартија за печење и се печи за кратко на 180 степени.
 5. Готовата кора се завиткува во мокра крпа и се остава да се олади.
 6. Од кората со модла се сечат цветчиња се премачкуваат со мармалад и се залепуваат едно со друго или се оставаат незалепени, мармаладот во овој случај е од сини сливи.
Забелешка
 - од кората може да си направите и ролат со мармалад.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови





















