Одлично мезе за вас или за вашите пријатели, на кое мислам дека никој нема да му одолее, ние го обожаваме.

Подготовка

1. Кашкавалот го сечеме на парчиња со дебелина од 1 см (ширината нека биде по ваш избор, јас ги направив со ширина од околу 2 см).
2. Секое парче кашкавал прво го увалуваме во јајцата (разматени со вилушка, во кој додаваме сол по желба и вкус). Потоа ги увалуваме во лебните трошки. Постапката ја повторуваме уште еднаш.
3. Вака приготвените парчиња кашкавал ги ставаме во замрзнувач околу 2 часа. Потоа ги пржиме кратко во поголема количина на добро загреано масло (јас пржев на 4-ка од вкупно 6). Пржените парчиња кашкавал ги вадиме врз кујнска хартија. Послужуваме топло со сос по избор.

На здравје!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани