Овие палачинки се нов гастро хит во Загреб. Интересно е што се служат со јадливи парчиња злато и поради тоа се посебно екстравагантни. Во домашни услови, златото го доловив со чоколадни ливчиња, премачкани со златна прашина и тоа да биде јадливо.

Подготовка:

1. Во еден сад ги соединуваме јајцата, маслото, просеaното какао, киселата вода и млекото. Соединуваме внимателно со жица, па додаваме брашно.
2. Смесата ја оставаме да отстои 15 минути, а потоа на стандарден начин пржиме палачинки.
Ги полниме со нутела, ги преклопуваме, ги декорираме со растопено чоколадо и златни чоко ливчиња.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани