Го пишувам рецептот зашто е лесен и испаѓа точно, без да лепи и да се тутка тестото. Погоден е за почетници кои сакаат да се пробаат во кујната.

1. Битно е да ги соберете сите состојки, па ги ставате во еден стаклен сад и ги мешате со рачна маталка. Смесата треба да е ни густа, ни течна. Ако ги печете палачинките на тава за палачинки, тогаш подмачкајте ја со малку масло. Ако правите на апаратот, не ни морате да користите масло.

2. Јас ги спремав на апаратот за палачинки, па не користев масло и ги распослав на цела површина. Се печат подеднакво на двете страни. Користев мармалад за премачкување. На здравја да ви се.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови