19
мај
2012
Лепени бисквити со фил
Млекото и шеќерот треба да зовријат, а во друг сад се растопуваат маргаринот брашното и чоколадото. Кога ќе се растопи се ставаат во млекото и се меша убаво да се соедини и да ја добие потребната густина. Се филуваат бисквитите и се сечат на парчиња.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Debelite crticki se biskvitite koi se redat po edna dijagonala na zamislen pravoagolnik, a tenkite linii se linii po koi se sece po sprotivnata dijagonala. Ako ne Pamela ke pojasni :)
i jas ne mozam da razbiram kako ti se napraveni .. gi legnuvas bisvitite .. ali mackas edna po edna i gi redis taka edna do edna i setne gi mackas odozgora..
Дијане, бисквитите се лепат исправени со филот и потоа се сечат на косо. Ме мрзи сега да нацртам шема по која јас ги имам правено, бидејќи редени како шемата која ЛилиН ја нацрта така на косо нема да се прави на краевите... така барем мене утринската логика ми налага :) ...
i jas taka si mislef e ke probam ke vidam falati