МАЏУН-природен гроздов мед, без додатоци.
Маџунот е богат со железо и антиоксиданси.
Изобилува со витамини ( Б1,Б2,Б3, и Ц) минерали, танини, органски киселини.
Се препорачува за зајакнување на имунолошкиот систем кај деца, возрасни, спортисти,при инфекции на дишни патишта,нарушена функција на црниот дроб......
Посебно погоден во овој период од годината за консумирање.

Јас секојдневно си ја земам оваа доза.
Во зделичка се ставаат 4-5 лажици маџун и јаткасто овошје по желба.

Кој има желба да прави маџун ( јас го купувам -домашен 100% маџун, запрстен со бела земја ума) на оваа страна ќе го најде рецептот на ЛУДО, кој е одличен.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани