Кисели кромитчиња
Овој рецепт се врти по интернетот, видов дека овде го нема, па откако го направив и на сите им се бендиса решив да го поставам, со мали измени од оригиналниот.
Одберете многу ситни кромитчиња. Ставете ги во некое тенџере и попарете ги со врела вода. Нека постои така околу 5 минути. Водата исцедете ја, а кромитчињата исчистете ги од лушпата.
Останатите состојки ставете ги на оган да зовријат и откако ќе почне да врие, ставете ги и кромитчињата. Нека поварат во течноста, ако се мнооогу ситни 2-3 минути, ако се малку поголемки најмногу 5 минути.
Постапката е готова, соберете ги или во тегли или во некој пластичен сад.
Наредниот ден се веќе подготвени за јадење.
Совет, внимавајте да не ги преварите, треба малку да крцкаат кога се јадат.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови