Ароматични медењаци
1. Маргаринот и шеќерот се мати со миксер
2. Се додаваат јајцата, медот, содата и сите зечини, се меша да се соединат состојките
3. Се додава брашното
4. Се меси тесто
5. Се развива кора со дебелина 1 см
6. Се сечат форми со чаша
7. Медењаците се редат во плех обложен со хартија за печење
8. Се премачкуваат со јајце и се поросуваат со шеќер во гранули
9. Се печат во загреана рерна 15-20 минути на 180 степени
Сите зачини треба да бидат мелени
Не се плашете ако тестото ви изгледа суво и тврдо само продолжете со месење и ќе се добие убаво тесто од кое ќе можите да направите кора
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови