Добиено од семе од сончоглед од сортата High Oleic преку процес на ладно цедење и умерено парење, маслото за пржење има умерена арома и речиси неутрален вкус. Благодарение на високиот процент на незаситени масни киселини маслото за пржење може брзо да се загрее на високи тепмератури, а со тоа е одлично за пржење и печење на разни јадења.

dmBio e сопствена марка на dm дрогерие маркт специјализирана за органска храна и сертифицирани органски производи.
Сите производи од dmBio гарантираат врвен и докажан органски квалитет преку постојани редовни проверки на состојките и процесот на производство.
Во својот широк асортиман на органски производи dmBio нуди сѐ што ви е потребно за совесна исхрана, од вкусни ужини и закуски, чоколади, разни житарки, производи за печење и готвење, разни напитоци, сокови и чаеви, како и храна за бебиња.