1. Замесете го меленото месо со останатите суви состојки. Додајте и исецкан свеж магдонос. Оставете нека постои смесата околу 30 минути. Формирајте ќофтенца и пржете ги на потивко.

2. Кога се прженки, во истото масло додајте ги свежо пасираните црвени домати. Додајте сол и оригано. Нека покрчка. Покријте со капак и нека крчка на тивко, зашто водлесто е и ќе прска. Откако ќе видите дека се загустува, вратете ги ќофтињата назад во сосот. Нека покрчка уште малку, а потоа вадете и сервирајте.

Уживајте во ова слатко јадење.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови