Многу лесен за подготовка, превкусен.

Подготовка:

1. Мелените бисквите ги мешаме со стопениот путер. Ги натапкуваме во калап за тарт. Оставаме во фрижидер.
2. Двата вида чоколадо ги сецкаме и ги ставаме во подлабок сад. Слатката павлака ја загреваме до пред да зоврие. Ја истураме слатката павлака врз чоколадото и оставаме 5 минути. Мешаме додека чоколадото не се растопи целосно.
3. Вака подготвениот ганаж го истураме врз основата во калапот и декорираме по желба.
4. Треба да отстои, најмалку 2 часа во фрижидер, но најдобро преку ноќ.

*препорачувам да го користите она чоколадо кое ви е највкусно и за јадење. Јас користев млечна милка и чоколадо за готвење менаж.

На здравје!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани