1. Во сад се става квасецот со млакото млеко.

2. Се додава путерот на помали делови, шеќерот и солта и убаво се меша.

3. Се додава брашното и се меси тестото од прилика 5 мин. Се остава да стаса 30 мин.

4. Тестото се размесува на маса поросена со брашно и се дели на 4 делови.

5. Секој дел се сучи како правоаголник.

6. Се мачка кората со путер на собна температура, се поросува со цимет и шеќер или со кокос и шеќер.

7. Се врти како ролат од подолгата страна. Се сечат 10 колачи од секој дел.

8. Се стават колачите во корпи и се редат на плех. Се оставаат да стасаат 40 мин.

9. Се мачкаат со изматено јајце и се поросуват со крупен шеќер.

10. Се печат во загреана рерна на 225 степени 5 до 10 мин.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови