20
сеп
2015
Тикварник
Обожавам тикварник и единствената дома сум што го јаде, па цел сама си го јадам. Мајка ми го правеше на овој начин и од неа го наследив рецептот.
Тиквата се вари додека убаво не омекне. Се миксира и му се додаваат изматените јајца со млекото, маслото, шеќерот и ванилата. Се убаво се мати на крај се додава брашното. Се печи во загреана рерна на 220 степени додека не порумени. Испечениот тикварник се остава убаво да се излади пред да се сечи.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
а ко за беља, тиква во наша бавча не сака и не сака да порасне, па ги купуваме. иронија, сарказам и сите тие злоби :D :D :D :D