3
фев
2021
Солени переци и прачки (посно)
Меки и вкусни...Одберете си го самите обликот кој што го сакате...
Подготовка
1. Со миксер или на рака замесуваме тесто од сите состојки. Го оставаме да стаса, да се дуплира.
2. Формираме околу 20 топчиња, кои ги роламе со намрсени раце и ги оставаме покриени да се одморат околу 10-15 минути.
2. Потоа ги развлекуваме повторно со ролување и формираме од нив долги стапчиња или переци.
3. Ги печеме во загреана рерна на 200 степени.
4. Ги соединуваме состојките за солениот прелив. Треба да ни е погуст од смеса за палачинки.
5. При крајот на печењето ги прелеваме со солениот прелив, па кратко ги враќаме во рерна.
Лиценца: Сите права се задржани