Пандишпан
Шеќерот, чоколадото за готвење, ванилин шеќер и медот се мешаат со минералната вода на оган додека добро да се соединат, потоа се додаваат мелените ореви, маслото за готвење, пециво и брашното и сето тоа заедно се меша да се соедини.
Се пече во четириаголен сад за печење, на хартија за печење, на температура од 200 степени.

Фил
Шеќерот се вари со малку вода за да се стопи, па во него се додаваат мелените ореви и чоколадата за готвење - сето тоа добро се меша и се остава да се олади.
Во оладената смеса се додава маргаринот и ванилата и сето тоа се меша со миксер добро да се соедини.

Испечениот пандишпан се сече на три дела и се филува.
Глазура се прави од чоколадо за готвење и мелени ореви странично или зависно од вашата желба и креативност.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови