14
мар
2012
Пирошки
1. Ја приготвуваме смесата за палачинките. Се матат јајцата со солта се додава млекото и на крај брашното убаво се мати да се добие хомогена смеса
2. Ги печеме палачинките. Секоја палачинка ја филуваме ги превиткуваме краевите и виткаме во ролат. Кога ќе ги свиткаме сите палачинки ги поховаме прво во брашно па во јајце и во презла .
3. Во тава загреваме поголема количина зејтин и ги пржиме пирошките. Кога ќе поруменат се готови и ги вадиме на слфетки да се упие вишокот маснотија
Се служат топли (и ладни се вкусни)
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
се шалам :)
ама овие пирошки се најубави на цел свет :)