1
мар
2012
Пилешко со боранија
1. Го варам пилето заедно со двата моркови за да омекнат малку,
2. Го раскршувам пилето(копаните ,крилцата а другите ситни коски ги вадам)
3. На загреана вок тава со малку масло го пропржувам пилешкото додавам сол,ѓумбир,бибер, еден исцеден лимон и двата моркови
4. Додавам вода околу 200-300 мл.вода и оставам сето малку да се издинста
5. Ги додавам брашното и лутиот буковец за да се добие погуст сос
6. Боранијата ја варам 10 тина минути во солена вода, ја додавам во вокот промешувам
7. Ручекот е готов
Може да ставите и други зачини ама вака е вкусно
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови