Користена е чаша од 250 мл

Во вангличка ги ставаме квасецот, шеќерот, млаката вода и лажиче брашно.
Промешуваме.
Оставаме да одстои 5 минути, па додаваме маслиново масло, сол и брашно.
Замесуваме меко тесто.
Го покриваме со проѕирна фолија и оставаме да одстои 5 минути.
Потоа тестото го делиме на топчиња,7-8, зависи колку сакаме да имаат големина.
Ги расукуваме во мали корички.
Грил тава ја загреваме на умерен оган.
Го печиме наан леппчето од двете страни да зарумени.
Значи ги печиме без да додаваме масло
Го сервираме за појадок, верчера, ... со прилог по желба

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани