Мафин - тортици
1. Јајцата со шеќерот се матат со миксер
2. Се додава млекото и маслото за јадење и се продолжува со доставање на сите останати состојки и се меша само со жица за матење
3. Во калапите за мафини на Делимано се истура од смесата, оставајќи малку простор горе за нараснување на мафините (а во калапите може да се стават во хартиени корпици и во нив да се истури смесата за мафини )
4. Се печат на температура од 180 С околу 20 тина минути
Излегуваат 16 мафини
Јас дел од овие мафини ги полеав и со сварен шербет од шеќер и вода и ванила, а дел ги оставив не опарени ( бидејќи децата мои повеќе ги сакаат така како обични тортички или ги премачкуваат со фил или шлаг и со чоколаден прелив....зависи што ќе најдат на лагер)
Лиценца: Сите права се задржани