Превкусен мармалад без шеќер, сега можам да јадам без грижа на совест. Не е воопшто кисел, баш има супер вкус, децата ке го обожаваат.
Се мијат црните сливи, се вадат семките, се сечат на половина, се ставаат во длабок сад(сад со кој можете да печете во рерна) ја вклучувате рерната на 200 степени и ги ставате сливите.Промешувате 2-3 пати. По 1 час печење додавате ванила и ѓумбир. Го оставате уште половина час или додека не ја добиете посакуваната густина. Мармаладот го миксирате со миксер или со блендер (веднаш ќе се направи мазна смеса) или го оставате таков како што е.
Од оваа доза ми излегоа 4 теглички од по 440грама.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови