![Капучино колачиња](https://moirecepti.mk/content/uploads/2018/12/47680009_2232225037055340_6140442265518080000_n-7f62c9-800x600.jpg)
9
дек
2018
Капучино колачиња
Во овој период од годината едноставно човек не може без нешто печено!
Во сад се соединува брашното, шеќерот, меленото кафе, солта, јајцето, путерот и ванилата. Се меси тесто кое се остава во фрижидер да одмори 30 минути.
Млекото се загрева до вриење, се трга од оган и во него се додава исецканато чоколадо и цимет. Се меша до воедначнување, смесата комплетно се лади во фрижидер. Треба да се стегне и да се добие крем.
Од тестото на набрашнета површина се развлечува кора од која се вадат форми по избор.
Се печат на 175 степени, 8-10 минути.
Секоја форма се слепува со чоколадниот крем и се преклопува со друга.
На здравје..