Зеленчукова супа со пилешко месо
Кромидот исецкајте го ситно и ставете го во тенџере на оган да се пржи со 5 мажици масло, мешаниот зачин, мелен црн бибер, сув магдонос и малку сол. Откако ќе се испржи додајте го белото месо исецкано на ситни коцки.Оставте да се динста додека да испари течноста што ќе ја испушти. Потоа додајте го излупениот компир исецкан на ситни коцкулиња, па додајте ја златната мешавина,брокулата и коцката супа. Пропржете малку додека да се стопи коцката супа.
Додајте 2 литри вода и ставте го на оган да врие па додајте го издробеното фиде. Откако ќе се свари зеленчукот и фидето во еден сад ставте го брашното со 100мл млеко и промешајте додека да се соединат. Течната каша истурете ја во супата и оставте да врие уште 10 мин, но мешајте постепено.Откако ќе се ствари тргнете ја од оган.Проверете дали ви е доволно солена ако не е додајте уште сол по потреба па сервирајте.Добар апетит...
Лиценца: Сите права се задржани