Гратинирани палачинки со пилешко месо
Палачинките се пржат на вообичаен начин. Сега се зема пилешкото месо, се сече на коцки, се маринира со соја сос,лимон, бибер, зачин. Нека одстои 30 минути, или се додека ги пржиме палачинките. Сега во тава се става масло, сецкан кромид, и маринираното месо. Се пржи се додека не испари течноста. На крај се ставаат сецкан магдонос и ситно сецкан кашкавал. На секоја палачинка ставаме по една полна лажица од филот, завиткуваме како сарма и ги редиме во огноотпорен сад. Во еден сад ги соединуваме јајцето, морското оревче, киселата павлака, млекото, кашкавалот. Со оваа смеса ги потураме завитканите палачинки и ги запекуваме во релна на 200 с околу 15 минути. Сервираме со сезонска салата.