Се зема мекото, медот и шеќерот се' меша убаво. Се додава топена чоколада, бисквитите, лечниците, какаото и таан алвата Дониа.
Се меша сето заедно и се става во корпички од обланда.
Одозгора се прелева со растопена чоколада со 2 лажици масло и рандана бела и црна чоколада.
За цветовите потребно е прво локумот да се измеша убаво со нишесте и се сучи кора и се вадат со калап. Се става боја по желба и одозгора на секоја корпичка,,...