6
апр
2012
Пиле на мексикански начин
1. Огноотпорно тавче се намастува и се редат парчиња од пиле предходно зачинети со вегета и црвен пипер. Се додаваат пиперките исечени на траки, доматите на коцкички и пченката.
2. Се реди компирот исецен на кришки, се посипува со малку зејтин, се посолува и побиберува.
3. Се прекрива со алу фолија и се пече околу 60 мин на 200 ст.С. Отприлика на пола време се вади фолијата, се промешува и се остава да се пече 15 мин. Пак се промешува и се остава да се запече.
Лиценца: Сите права се задржани
СОСТОЈКИ
пилешко месо
1 црвена бабура
1 зелена бабура
2 домати
3 лажици варена пченка
1 чесне лук
1 кг компири
вегета, сол, бибер, магдонос,може и босилок
зејтин или путер