Орео-ментол сладолед торта
Подготовка
1. Мал дел од мелените колачиња (околу 30г) тргаме на страна. Остатокот го мешаме убаво со стопениот путер и смесата ја натапкуваме на дното на калап за чизкејк (20цм), претходно обложен со хартија за печење. Оставаме во фрижидер.
2. Ја подготвуваме едната кесичка сладолед, според упатството (со 200мл млеко). Го додаваме сладоледот врз подготвената основа. Наросуваме со 30г мелени орео колачиња. Оставаме во замрзнувач најмалку 4 часа.
3. Ја подготвуваме другата кесичка сладолед од ванила со 200мл млеко. Додаваме една лажица екстракт од ментол и сосема малку зелена боја. Мешаме убаво, па смесата ја додаваме во калапот. Декорираме со цели орео колачиња и замрзнуваме преку ноќ.
Убава тортичка за љубителите на ментол вкусот.
На здравје!
Лиценца: Сите права се задржани
Убав десерт, по вкус на нашата Теофанија.... Што се гледа и од нејзините рецепти, горе што се поставени
Te znam vo dusata, haha
Ne Znaci ako veke ne sme sekojdnevno tuka, deka treba da Se zaboravime.
Se nadevam vo podobri vreminja pak ke bideme tuka prisutni sekojdnevno
Pozz