Овие се колачиња кои многу лесно се прават, а се јадат во еден здив.

Мелените бисквити најпрво ги месиме со маргаринот и после тоа го додаваме шербетот.
За него морам да ви признаам дека оваа количина не мора да значи дека ќе ви треба, обично се гледа од самото тесто, зависи и од самите бисквити.
Откако ќе го измесиме тестото, во калапче, јас имам метално ставаме најлонска фолија и ставаме еден ред смеса, па еден ред желе од Дониа, па потоа повторно ставаме од смесата и го рамниме калапчето. Вака подготвено го ставаме во фрижидер за длабоко, да се стекне убаво смесата. Откако добро стегната ја полеваме со растопена бела чоколада и декорираме со желе .