Се сечи саламата и кашкавалот на мали парченца, се става ред крекери, кашкавал, салама, ајвар и декорација морков на кругови.
Мислев дека нема да ги бендисам, ама крекерите даваат посебен вкус па сите ги изедов со мерак...