Кафето сварете го и оставете да истине.
Во блендер ставете ги ладното кафе, млеко и сладолед.
Се изблендирајте.
Чашата украсете ја со чоколаден прелив и истурете го пијалокот во чашата. Украсете одозгора со чоколаден прелив.
Освежителен и вкусен!
На здравје!