Традиционално насладување кое буди спомени од детството. Подготвени со природни овошни сокови, Дониа желе бонбоните се вистинско овошно доживување. Шаренило од вкусови кои инстантно го разведруваат расположението.

Желе бонбони 100г,200г, 250г, 400г, 2500г

Дониа е поврзана со традиционалните задоволства и мултикултурните корени на Балканот. Дури и името „Дониа“ има античко потекло, што значи „богатство“ и „извор на живот“ на стариот арапски јазик. Дониа произведува традиционални слатки деликатеси како локум, алва, желе, колачи со оригинален рецепт и со строго природни состојки. Дониа произведува во Прилеп, многу стар македонски град, основан во римско време со оригинално име Стибера. Производите на Дониа се со висок квалитет,традиционални но и со модерен пристап во поглед на контрола на квалитет и стандарди при производство.

Дониа е поврзана со традиционалните задоволства и мултикултурните корени на Балканот. Дури и името „Дониа“ има античко потекло, што значи „богатство“ и „извор на живот“ на стариот арапски јазик. Дониа произведува традиционални слатки деликатеси како локум, алва, желе, колачи со оригинален рецепт и со строго природни состојки. Дониа произведува во Прилеп, многу стар македонски град, основан во римско време со оригинално име Стибера. Производите на Дониа се со висок квалитет,традиционални но и со модерен пристап во поглед на контрола на квалитет и стандарди при производство.