Ова не е рецепт туку идеја како да се послужи чадена сланина.
Коцката кашкавал ја сечиме на парчиња.
Потоа секое парче кашкавал го сечиме на штангли, односно со должина од 3 цм и ширина од 1-1,5 цм.
Ливчето чадена сланина го обвиткуваме околу кашкавалот.
Сервираме заедно со друго мезе, поховани зденки, похован црн домат.....