majastoevska @ 13:06 на Ролат со печурки (15)Ubav i dekorativen rolat!Mi se dopadja mene bas deka e so pecurki;)))
LiliN @ 13:03 на Еврејски колач (58)Megumurska trebase da pisuva, jas na dieta sum....:))
Isti se filovite, samo mesto testo kako vo ovaa pita, tamu sloevi tegnati ili gotovi kori se stavaat... Kombinacijata na site ovie vkusovi e повеќе...
majastoevska @ 12:55 на Еврејски колач (58)Klarce ke dojdes i nesamo sto ke ja mirisnes ,tuku ke ima i za jadenje ama da znaes so tvojata sira kako odi ovaaa ...fantazija :))))Ajde i ti vrzuvaj gi patikite ;))
majastoevska @ 12:50 на Еврејски колач (58)Lili ovoj kolac e isto kako Ungarkata sto ja pravime na sloevi samo ovde odat cetiri fila.Nema gotovi kori site sloevi se so tenko sukani kori od samoto testo.
.Ne ja znam taa Memurska gibanica sega повеќе...
Klara @ 12:31 на Леб со пршута и фстаци (25)Интересно. Прв пат среќавам вакво лепче и не можам ни да замислам како би било за јадење, но не се сомневам во повеќе...
Klara @ 12:27 на Ролат со печурки (15)Ммммм... тестото како елкерите и тулумбите. Ми се допаѓа, само без печурки :)))
Klara @ 12:23 на Еврејски колач (58)Мене веќе ми се бендиса, а уште не сум ја ни мириснала :)
LiliN @ 11:48 на Прокељ на скара (21)Mi ostana i mene, i se mislev tokmu za istata mandza... Ajde, napravi i kazi kako ke bide :))
LiliN @ 11:46 на Леб со пршута и фстаци (25)Jas Casatiello sum pravela, taka da spojot prsuta sirenje go znam, a si mislam deka ke stavam rehidriran suv kromid, namesto rendan, oti taka na Bialys stavam, ma sigurno ke mi se bendisa, vikendov повеќе...
LiliN @ 11:42 на Еврејски колач (58)Ova e nesto kako Meumurska Gibanica, samo so testo, ne so kori, ne? Jas taa pita mnogu ja sakam, sigurna sum deka i ovaa ke mi se bendisa :))
vanja-mk @ 10:55 на Леб со пршута и фстаци (25)Ti blagodaram za brziot i korisen sovet(odgovor),popladne ke se potrudam kako prvo da naucam da se pofalam so sliki ovde, a lepceto bi sakala obavezno da ni e na masa.Pozzzz
NevenaGj @ 10:43 на Леб со пршута и фстаци (25)jas go staviv vo posiroko plehce 34x27 taka razmeseno kako topka i nitu se razlea nitu ispuka, mislam deka za pukanjeto zavisi i od kvalitetot na brasnoto, site ne se isti, a ti mozes da si go stavis повеќе...
vanja-mk @ 10:22 на Леб со пршута и фстаци (25)Jas po obicaj) nesto ne sfativ.Dali moze da napises koja e dimenzijata na sadot vo koj treba da se pece ili mozebi moze i vo plehot od sporetot? Me plasi da ne ja rasturam formata, da ne se razlegne повеќе...
Коментари