1
јун
2012
Таренарник
Во тавиче се намрсува и потоа внатре се ставаат тараната и корите и се попрскувааат со останатото масло за јадење. Се ставаат во загреана релна на 200 степени .Во подлабок сад се ставаат водата и солта да зовријат. Корите и тараната откако ќе зацрвенат се размешуваат и пак се вракааат во релна, но се внимава да не прегорат откако водата ќе зоврие се истура во тавичето и пак се враќа во релна додека не ја изврије целата течност. Може да се послужи со јогурт или сирење.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Ova misla deka jadenje od od tvojot kraj.
tolku ubavo izgleda sto sega dobro bi mi dosla edna cinija pozz
е сега уште некој од вас да е доволно фин и да стави рецепти за домашна тарана и јуфки, би ви била балгодарна :)