Корпички од мелено месо со печурки и пире
За корпички од мелено месо
Мелено месо земете по желба. Јас земав мешано говедско со свинско.
Кромидот исечкајте на сецко, додајте го во меленото месо, морков изрендајте, магдонос ситно исечете, подсолете, додајте црн пипер и зачини по вкус.
Земете мелено месо со натопени раци, направете топка, во топката ставете чашка од ракија за да направете дупче. Извадете ја чашката и ќе ви испадне корпичка.
Така направените корпички наредете ги во тепсија за печење.
За фил од печурки.
Печурки земете по желба, јас имав вргањ, ако немате може и шампињони.
Кромидот исечете го на ситни коцки и ставете да се пржи. Додајте печурки сечени на коцки, подсолете ставете црн пипер, попржете малку.
Корпички наполнете со фил од печурки.
Ставете ги да се печат во рерна на 250 степени 20 минути.
За пире
Компирите излупете ги, сварете ги и изгмечете во пире,додајте путер и млеко. Убаво промешајте.
Корпичките извадете ги од рерна.
Со вреќичка за шлаг ставете врз корпичките пире.
Ставете да се подпечат уште 20 минути.
Имате убави и декоративни корпички, кои ќе ви одговарат за вашите прослави.
Добар апетит!
Лиценца: Сите права се задржани
Samo, smetam deka vo sostojki treba da ima uste artikli
Znam, site brzame, koga pisuvame
No dobro e da stoi sekoja sostojki koja e koristena
Ima mladi pocetnici vo magijata na kujnata i Se nadevam deka toa im e mn bitno
Poz anzi
Поздрав