За производство на овие шпагети е користен 100% органски сертифициран крупник од Германија, кој им дава фин, умерен вкус на овие шпагети. Изработени по традиционален рецепт, шпагетите од крупник ќе ви пружат вистинско уживање во оброкот, особено во комбинација со сосови или песто.

dmBio e сопствена марка на dm дрогерие маркт специјализирана за органска храна и сертифицирани органски производи.
Сите производи од dmBio гарантираат врвен и докажан органски квалитет преку постојани редовни проверки на состојките и процесот на производство.
Во својот широк асортиман на органски производи dmBio нуди сѐ што ви е потребно за совесна исхрана, од вкусни ужини и закуски, чоколади, разни житарки, производи за печење и готвење, разни напитоци, сокови и чаеви, како и храна за бебиња.