Произведен од специјално одбрани свежи домати од Италија, од контролирано органско производство. Доматниот сос има интензивен и свеж вкус и е иделане како основа за сосови за пасти, но и како додаток во супи, манџи или како намаз.

dmBio e сопствена марка на dm дрогерие маркт специјализирана за органска храна и сертифицирани органски производи.
Сите производи од dmBio гарантираат врвен и докажан органски квалитет преку постојани редовни проверки на состојките и процесот на производство.
Во својот широк асортиман на органски производи dmBio нуди сѐ што ви е потребно за совесна исхрана, од вкусни ужини и закуски, чоколади, разни житарки, производи за печење и готвење, разни напитоци, сокови и чаеви, како и храна за бебиња.