Торта од павлака
1. Во длабокиот сад ги промешајте павлаката и шеќерот, ќе ги додајте брашното со печивото и го месете тестото.
2. Расукајте ја кората на 4 исти кружни теста.
3. Секоје тесто ќе го печете во загреана рерна 10 до 15 минути на 200 степени.
4. Филување. Пригответе го филот од павлака и шеќерот, кои ги изматете со ванилата.
5. Првата кора ќе ставајте ја во кружна чинија и намачкајте го со филот,(кора-фил, кора-фил...) Последната кора ја скршите на ситни делови (како големки ронки) и ќе ја посипете озгора. Ако ќе го остане филот - го ставете озгора.
6. Украс може да го правите по желба. со кокос, цимет или мелени ораси.
7. Тортата мора да отстои барем 3 саата во фрижидер за да го омекне и го впие филот.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови