2
окт
2015
Печени домати во маслиново масло
Најдобро е доматите да се индустриски или некои други помесести домати.
Доматите се сечат на тeнко 4-5 милиметри и се редат на решетката од рерната, се посолуваат и се печат 2-3 часа на 120-130 степени.
Испечените домати се ставаат во тегла се додава лук и се покриваат со маслиново масло.
Ова е еден алтернативен начин за сушени на сонце домати.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Само да прашам, жешки додека се ги собираме во тегла и ги затвораме веднаш така, па претпоставувам и дека ќе се затворат херметички поради топлината капаците или нема потреба бидејќи се во маслиново масло, па нема ни да се расипат.....не сум правела...