1. Јајцата со малку шеќер ги матиме на пареа.
2. Бискотите ги мелиме, сувото грозје го мелиме на машина за месо и заедно со сецканите ореви ги ставаме во длабок сад.
3. Маргаринот заедно со шеќерот во прав го матиме и го додаваме во длабокиот сад.
4. Ги додаваме јајцата и свареното какао. Месиме.
5. Ја делеме смесата на два дела. Во едниот дел додаваме 70 грама од кокосот, формираме топчиња и ги валаме во сецкани ореви.
6. Од другиот дел исто така формираме топчиња и ги валаме во кокос.
7. Ги ставаме во хартиени корпички и сервираме.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани