12
апр
2014
Бабина прженица
Бабините скромни рецепти никогаш не го губат својот вкус. Тој вкус може да се носи долги години можеби заради љубовта со која ни ги принесуваа нивните едноставни но секогаш вкусни оброци.
Ова е еден брз рецепт, но едноставен и вкусен.
Кромидот се мие, чисти и сецка на тркалца заедно со се перцињата. Џимиринките исто се сецкаат на поситни парчиња и заедно со кромидчето се ставаат на малку зејтин да се пропржат. Кон пропржениот зарзават се додава и урдата и се пржи 10 минути со повремено мешање. Се посолува и на крај се додаваат изматените јајца, се допржува и се сервира по желба.
Лиценца: Сите права се задржани
Fala ti i pozzz
svetulka i sanja porano vo sekoja selska kuka imase samo domasno lepce taka da se bese slatko i ubavo.
teofanija pozzz