Овие колачиња се посни за посни слави, имендени....
1. Се мати најпрво шеќерот и маргаринот во убава смеса. Се додаваат мелените бисквити, кокосот и сокот колку да се соединат состојките. Ако е меко се додава бисквити, ако е суво сок.
2. Се сучи кора со дебелина од 1см и со срце модла се сечат форми, а потоа срцето се сечи на половина, значи се добиваат две колачиња.
3. На страна се прави глазурата од чоколадо и се глазираат.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани