Лубеницата ја чистиме од семките, сечена на парчиња ја ставаме во чашата од нутрибулетот.
Ги додаваме трите топки сладолед од јагода и мразот (мразот не е задолжителен).
Блендираме неколку секунди, а потоа низ цедалче процедуваме.
Пијалокот го тураме во чаша, ставаме топка сладолед од јагода и служиме одма.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани