Калинката се чисти и се става во малата чаша од нутрибулетот.
Во чашата се додаваат: бананата исечкана на кругови, 1 лажица мед, исчистените јатки и водата. Се блендира неколку секунди за да се исечкаат убаво и семчињата од калинката.
Мене ми беше доволно благо со 1 лажица мед, но може да се достави по вкус.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани