1. Со лажица се мешаат сите состојки за полнењето, да се добие хомогена смеса.
2. Белото чоколадо се топи на пареа со маслото.
3. Со четкичка се премачкуваат силиконските калапи со чоколадото во 3 слоја и после секое премачкување се оставаат во фрижидер да се стврдне.
4. Се полнат со смесата од марципан и се затвараат со бело чоколадо.
5. Се оставаат убаво да се стврдне чоколадото, па потоа се вадат од калапот и се служат.
6. Од овие состојки излегуваат отприлика 14 пралини.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани