Капините и шеќерот ставете ги во нутрибулет или блендер и изблендирајте ги.
Шлагот изматете го.
Половината од шлагот изблендирајте го со сладолед и додајте слатко од капини.
Во чаша прво ставете блендирани капини, после смесата од сладолед и шлаг.
Украсете одозгора со шлаг и малку слатко од капини.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани